Romana English

Vata bazaltica

informatii detaliate

Placa din vată minerală

Placa din vată minerală  este un material hidrofob, ignifug, termo- şi fonoizolant, având la bază roca bazaltică de tip vulcanic. Acesta este un material termoizolant universal care se recomandă mai ales pentru construcţii în regie proprie dar şi marilor companii de construcţii. Plăcile de vată constituie soluţia ideală nu numai pentru rezolvarea problemelor de izolaţie termică şi fonică dar şi per ansamblu posedă caracteristici de exploatare la un nivel foarte ridicat. În plus, materialul este recunoscut ca foarte eficient datorită uşurinţei de montaj şi prelucrare.

 

Aplicaţii:

Plăcile de vată bazaltică se utilizează la izolarea structurilor orizontale, verticale şi înclinate sau oblice, ca de exemplu: mansarde, pereţi cortină, tavane, pardoseli, etc.

 

Proprietațile vatei minerale TechnoNICOL

Vata minerală TechnoNICOL este un material termoizolant de înaltă eficiență. Rezistența ridicată la transmisia termică se realizează datorită faptului că împletitura fină a fibrelor de vată păstrează o cantitate mare de aer în interiorul materialului.
Principala materie primă a produselor din vată minerală TechnoNICOL este roca Gabbro-bazalt. Datorită acestui fapt aceste produse sunt non-inflamabile. Temperatura de topire a fibrei de vată minerală depășește 1.000°C, ceea ce face posibilă utilizarea produselor de vată minerală pe un domeniu larg de temperaturi de lucru. Termoizolația împiedică disiparea căldurii și propagarea focului, protejând astfel structurile împotriva deformărilor și distrugerii. Această proprietate acordă un surplus de timp pentru evacuare în caz deincendiu. Un aspect important îl constituie faptul că termoizolația TechnoNICOL nu generează substanțe periculoase sau otrăvitoare în condiții de temperaturi foarte ridicate.
Rezistența mecanică ridicată la compresie a materialelorTechnoNICOL este asigurată de către proprietățilefibrelor și de structura vatei minerale. Acești parametrisunt stabiliți în mod individual pentru fiecare tipde material TechnoNICOL, în funcție de utilizareapreconizată a termoizolației respective.În structuri diferite tensiunile variază ca putere,direcție și durată. Pentru a se păstra forma, grosimea șiprinderea sigură a materialului de structură materialeletermoizolante trebuie să aibă o stabilitate dimensionalăridicată. Această proprietate, la rândul ei, oferă otermoizolație fiabilă și durabilă, fără a-și pierde dincalități odată cu trecerea timpului.
Structura  fibroasă  a  produselor  din  vată  minerală TechnoNICOL asigură materialului excelente proprietăți acustice și fonoabsorbante. Produsele TechnoNICOL au un raport mare de absorbție a sunetului pe o gama largă de frecvențe, care scade nivelul de zgomot transmis prin aer și prin impact în diferite structuri fonoizolante: partiții/paravane, pardoseli și altele.

Toate materialele termoizolante TechnoNICOL pe bază de vată minerală sunt tratate cu agenți hidrofobi care conferă izolației proprietăți hidrofobe. Prezența umezelii în izolație îi afectează proprietățile termice, durata de serviciu și micro-climatul din interiorul clădirii. Dacă izolația termică se umezește vor trebui luate măsuri scumpe și de durată în scopul eliminării consecințelor – de regulă va trebui să fie înlocuită izolația termică.

Permeabilitatea la vapori a materialelor din vată minerală este mare. Acestea nu rețin umiditatea sub formă de vapori, generați de acțiune umană, venită dinspre interiorul clădirii. Aproape întotdeauna izolația termică rămâne uscată.
Produsele TechnoNICOL îndeplinesc în totalitate criteriile de stabilitate biologică, fapt dovedit de numeroase studii și teste precum și de datele de teren. Materialele TechnoNICOL pe baza de vată minerală sunt impenetrabile pentru diversele macro- și microorganisme: materialul nu asigură condiții pentru activitatea vitală a bacteriilor, mucegaiului, ciupercilor,și nu este un mediu atractiv pentru insecte și rozătoare.
Produsele TechnoNICOL sunt fabricate din roci bazaltice. Mineralele naturale ale acestui grup de roci sunt caracterizate de rezistența lor chimică ridicată la diferite substanțe: uleiuri, solvenți, vopsele, acizi și medii alcaline.Materialele TechnoNICOL pe bază de roci bazaltice pot fi folosite în condiții de siguranță împreună cu orice tip de materiale de construcție, precum și ca filtre corozive în multe domenii ale industriei chimice.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Buletine informative - Diseminarea informatiei privind mediul [ 07.2020 ] [ 01.2021 ] [ 01.2023 ]



         
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
Titlul proiectului: “Creșterea competitivității economicea SC Esprit Group SRL prin accesul pe noi piețe“

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

tracert