Romana English

Membrane Bituminoase

informatii detaliate

MEMBRANA BITUMINOASA - este unul din elementele principale ale constructiei care protejaza constructia de umezeala, micsorand temperatura de incalzire de la soare si pastrand caldura in anotimpurile reci. Cerintele de siguranta a membranelor se vor stabili primordial  in concordanta cu ceea ce se afla sub ele. membranele corect proiectate, amplasate si ingrijite vor avea o durata de viata fara reparatii capitale circa 30 de ani.

Membranele bituminoase se fabrica prin aplicarea pe armatura din fibra de sticla, tesatura din fibra de sticla si poliester a bitumului poliemeric. Stratul superior se va acoperi cu un strat de protectie(ardezie) de calibru mare sau mic, nisip si pelicula poliemerica, iar stratul inferior cu nisip sau pelicula poliemerica.

Siguranta membranelor bituminoase se va aprecia in primul rând prin rezistenta la rupere, elasticitate si prin caracteristicile bitumului poliemeric.

Tipuri de Armaturi

Materialele TehnoNicol se fabrica pe armaturi din poliester, fibra de sticla si tesatura din fibra de sticla. Armaturile din fibra de sticla nu sunt elastice si au o mare rezistenta la rupere in cazul deformarilor minore (3%). Poliesterul este mai elastic si se poate alungi pâna la 50% fara ruperi. De aceea poliesterul se foloseste in constructii unde exista posibilitatea deformarii membranelor sau a stratului de hidroizolatie.

Calitatile materialelor bitumo-polimerice

In comparatie cu bitumul oxidat, care se foloseste la fabricarea cartonului asfaltat si materialelor bituminoase, pentru producerea materialelor bitumo-polimerice se folosesc tehnologii de modificare a bitumului cu polimer. In aceasta situatie bitumul ramine cu proprietatile naturale stabile, dar  acumuleaza si proprietatile asemanatoare cu cele ale polimerului.

In calitate de modificatori ai bitumului mai mult sunt folosite 2 tipuri de modificatori: cauciuc artificial SBS (stiren-butadien-stiren) si plastic APP (polipropilena atactica).

Corespuzator SBS materiale din bitum modificat sunt mai elastice si pot rezista pina la –40°, APP materiale din bitum modificate sunt mai rigide si rezistente la frig si au temperatura de inmuiere +155° . APP materiale din bitum modificat sunt ideale pentru clima calda.

 

Membrană bituminoasă ECOPOL
  • Flexibilitate la rece / Rezistență la căldură 0oC/80oC
  • Greutate de la 2 la 4,5 Kg/m2
  • Armătură din fibră de sticlă sau poliester

Membrană bituminoasă IZOPOL
  • Flexibilitate la rece / Rezistență la căldură -5oC/130oC
  • Greutate de la 2 la 5 Kg/m2
  • Armătură din fibră de sticlă sau poliester

Comanda Online

Buletine informative - Diseminarea informatiei privind mediul [ 07.2020 ] [ 01.2021 ] [ 01.2023 ]



         
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
Titlul proiectului: “Creșterea competitivității economicea SC Esprit Group SRL prin accesul pe noi piețe“

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

tracert